C.A. Mediation is makkelijk te bereiken vanuit Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

wat kost scheiden?

Mediation en Coaching

Kosten Mediation

Wat kost scheiden? Het begeleiden van een scheiding is maatwerk. Er is geen mens hetzelfde, elke scheiding is anders. Daarom werkt C.A. Mediation op basis van uurtarief. Zo betaal je alleen wat voor wat nodig is.
Naast kosten voor de gesprekken, moet je ook rekening houden met andere kosten. Zoals; kosten voor het maken van berekeningen, procedurekosten en uittreksels. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de kosten die je kunt verwachten.

Gratis adviesgesprek

Dit is een kennismakingsgesprek waarin het proces wordt uitgelegd.

Mediation kosten

Gesprekken
C.A. Mediation werkt met een uurloon van € 150,- exclusief BTW. Vaak worden de kosten bij helften verdeeld. De kosten per persoon zijn dan € 90,75,- inclusief BTW. 

Andere werkzaamheden
Naast de gesprekken krijg je tijdens een scheidingsprocedure te maken met kosten voor andere werkzaamheden zoals het maken van een vermogensopstelling en ouderschapsplan. Deze uren zijn niet in het uurtarief meegerekend. Je kunt globaal uitgaan dt voor elk gesprek van 1,5 uur ook ongeveer 1,5 uur aan andere werkzaamheden wordt besteed.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Scheiding
Om een scheidingsprocedure af te ronden zijn ongeveer gedurende 2 tot 6 maanden, 2 á 5 gesprekken van 1,5 uur nodig. Als jullie nog redelijk met elkaar overweg kunnen kan alles snel geregeld zijn. Wanneer jullie het moeilijk vinden om met elkaar te overleggen is er wat meer tijd nodig.

Ouderschaps- of familieplan
Hebben jullie samen kinderen? Dan ben je verplicht een ouderschapsplan te maken. Ga of maak je deel uit van een samengesteld gezin dan is een Om een familie- of ouderschapsplan ook heel handig. Om een plan te maken zijn ongeveer 1 à 3 sessies van 1,5 nodig. Een plan aanpassen kan meestal met 1 sessie afgehandeld worden.

Overige kosten


Procedurekosten (griffierecht)
Voor iedere procedure bij de rechtbank of andere instanties betaal je griffierecht, voor een echtscheiding is dat €148,50 per persoon. Dit is lager als je in aanmerking komt voor toevoeging (subsidie).

Uittreksels
Vaak zijn er voor de procedure uittreksels nodig. Bij een scheiding heb je een uittreksel van het persoonsregister van de gemeente nodig. Heb je een eigen bedrijf dan kan het zijn dat er ook een uittreksel van de KvK nodig is. Gemiddeld kosten uittreksels € 10,- per stuk, het verschilt per gemeente.

De Kinderen Scheiden Mee

Dit traject bestaat uit 3 gesprekken: 2x 1 uur en 1x 1,5 uur. Een gesprek kost € 85,-.
De kosten van dit programma zijn landelijk vastgesteld. Meer informatie?

Vergoedingen

Mediation
Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarden of mediation door je verzekering vergoed wordt.  

Kindercoaching
Deze gesprekken worden gezien als coaching, vallen onder de primaire ziektekosten en worden daardoor (nog) niet vergoed. Je kunt de kosten wel bij je belastingaangifte opvoeren als buitengewone uitgaven. Soms wordt kindercoaching vergoed door de gemeente uit WMO of PGB budget. Informeer bij jullie gemeente naar de mogelijkheden. 

Annuleren

Het afzeggen van een afspraak moet 24 uur van tevoren worden doorgegeven en bevestigd. Wanneer er niet op tijd is geannuleerd wordt de afspraak in rekening gebracht.