Kindercoaching Dordrecht | De Kinderen scheiden mee | Gratis adviesgesprek | Tel: 0653700553

"Een steuntje in de rug,

voor kinderen en ouders

tijdens en na scheiding."

De Kinderen Scheiden Mee

Kindercoaching

Scheiden is een emotionele periode voor zowel de volwassenen als de kinderen. Ouders hebben veel aan hun hoofd terwijl de kinderen juist nu extra aandacht nodig hebben. Vaak komen ouders pas in actie wanneer ze merken dat kinderen zich anders gaan gedragen of in de problemen komen op school. Zonde. Want net zoals de ouders moeten ook de kinderen de scheiding verwerken en leren omgaan met de nieuwe situatie. Coaching via het programma “De Kinderen Scheiden Mee” helpt kinderen daarbij.  

Ieder kind met gescheiden ouders verdient extra aandacht

Kinderen zijn gevoelig voor spanning. Ook al doen ouders hun uiterste best de kinderen buiten de scheiding te houden, ze voelen de stress van hun ouders feilloos aan. Ondersteuning tijdens de scheiding kan ze helpen beter met de situatie om te gaan. Dit programma biedt precies die ondersteuning. Het kan tijdens of na de scheiding worden ingezet om kinderen de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben. Het is een kort programma dat kinderen helpt een begin te maken met het verwerkingsproces. Het programma biedt ook ondersteuning aan ouders.

De Kinderen Scheiden Mee

Bestaat uit 3 gesprekken, tijdens het laatste gesprek sluiten we het programma samen met de ouders af. Kinderen kunnen dan vertellen wat ze hebben gedaan en geleerd. Tijdens het programma staan deze 3 pijlers centraal.

Wat kinderen leren

1. Ouders blijven van hun kinderen houden

Als ouders gaan scheiden, scheiden ze van elkaar, niet van jou. Ouders blijven altijd van je houden en voor je zorgen, ook al gaat het er anders uitzien.

2. Scheiden is nooit de schuld van kinderen

Ook niet als kinderen ondeugend zijn geweest, hun toets niet goed gemaakt hebben en zelfs niet als een van de ouders dat heeft gezegd.

3. Scheiden is definitief, ouders komen niet meer bij elkaar

Het is fijn dat papa en mama geen ruzie meer maken. En ook dat jullie soms samen eten. Maar dat betekent niet dat ze weer bij elkaar komen.

Wat kun je zelf doen?

Kinderen gaan ervan uit dat hun ouders gewoon bij elkaar zijn, zoals het ‘hoort’. Dat jullie gaan scheiden is voor hen moeilijk te begrijpen. Ze kunnen de gevolgen hier ook niet goed van overzien. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken hoe je je kinderen gaat vertellen dat jullie gaan scheiden. Leeftijd speelt hierin een rol maar ook het karakter van jullie kind(eren). Laat ze ook weten dat ze met jullie kunnen praten over hoe het voor hun is. Sluit je kinderen niet buiten maar betrek ze op een passende manier bij de situatie. Ze zijn deel van het gezin en daarmee deel van de scheiding en voelen dat.
Tips: Doe het samen • vorm 1 front, val elkaar niet af • toon emotie •  neem de tijd.